Linn on valmis ametite maja eest pakkuma lagunevat koolihoonet ja muruplatsi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle eest, et saada endale lammutamiseks ametite maja, pakub linn riigile raekoja kõrval asuvat vana koolimaja (vasakul) ja tühja platsi.
Selle eest, et saada endale lammutamiseks ametite maja, pakub linn riigile raekoja kõrval asuvat vana koolimaja (vasakul) ja tühja platsi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus otsustas esitada volikogule eelnõu, millega asutakse ametlikult riigi omandist endale taotlema omaaegset kommunistliku partei rajoonikomitee büroohoonet ehk niinimetatud ametite maja.

Eelnõu kohaselt tahetakse hoone enda kätte saada tasuta. Kui see ei peaks õnnestuma, ollakse valmis riigile vastutasuks pakkuma kaubamaja ja SEB panga hoone vahele jäävat tühja krunti, aga ka raekoja kõrval lagunevat vana koolimaja.

Linnavara peaspetsialist Andres Makku ei osanud oletada, millise suuna tulevased läbirääkimised võiks võtta. Küll aga teadis ta öelda, et juhul kui ametite maja peaks linna omandisse minema, võib riik kaaluda seal praegu tegutsevate avalike asutuste majutamiseks päris uue hoone ehitamist. Aadressi Tallinna tänav 1 kandev haljasala võiks ametniku arvates selleks hästi sobida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles