Kaamera abil võib võita auhinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse karjääriinfo spetsialist Liina Valt
Noortekeskuse karjääriinfo spetsialist Liina Valt Foto: Elmo Riig / Sakala

Käimas on foto- ja videovõistlus «Märka ametit!», millega Viljandimaa noortekeskus kutsub õpilasi portreteerima eri ameteid.


Ehkki auhinnad oleksid väärt pingutamist, on huvi oktoobri keskel välja kuulutatud võistluse vastu seni olnud kesine: korraldajate kätte on jõudnud vaid üks video.

Noortekeskuse karjääriinfo spetsialist Liina Valt rõhutas, et esmatähtis on töö sisu. «Ei tasu peljata kunstipärasuse või selle pärast, kas tehniline teostus on ikka piisavalt meisterlik,» innustas ta kaamerat kätte võtma.

Valt rääkis, et praegu, mil paljud õpilased käivad töövarjudena mitmesuguste ametitega tutvumas, tekib ka võistlusel osalemiseks häid mõtteid.

Et tööd saaks paremini mõista, võib autor sellele lisada teksti. Video pikkus peab jääma vahemikku 1—10 minutit. Lahendus võib olla humoorikas, kuid teemat võib ka sügavuti käsitleda.

Liina Valt oletas, et huvi ettevõtmise vastu on kasinaks jäänud muu hulgas seetõttu, et samal ajal käib palju teisi noortele mõeldud konkursse. Kõnealust võistlust korraldatakse alles esimest aastat ning see pole viljandimaalastele veel omaseks saanud. «Loodame siiski, et noored leiavad üles ka meie algatuse,» lisas Valt.

Kolmes rühmas

Võistlusel hinnatakse töid kolmes vanuserühmas: alla 14-aastased, 15—18-aastased ja 19—26-aastased. Tööde esitamise tähtaeg on 30. november.

1. detsembril valib žürii välja iga vanuseklassi paremad. Silmapaistvamatest töödest pannakse kokku näitus, mis avatakse Viljandimaa noortekeskuses 6. detsembril kell 16. Sealsamas kuulutatakse välja ka võitjad.

Parimate tööde autoritele on auhindadeks fotoaparaadid, paremate videote autoritele on iPod ja digipleierid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles