Kurgjal on jutuks naised ja haridus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Reedel, 19. novembril korraldab Jakobsoni talumuuseum Kurgjal konverentsi teemal «Naised ja naisharidus XIX sajandil». Kõnekoosolek on pühendatud Carl Robert Jakobsoni kaasa Julie Jakobsoni 160. sünniaastapäevale.

Konverents algab kell 11 kohtumisega perekonnakalmistul. Kõnelused juhatab sisse Tartu ülikooli õppejõud, Jakobsoni talumuuseumi teadusnõukogu esimees Karin Hiiemaa.

Järgnevad ettekanded «Kooliteemad Lilli Suburgi esimeses eestikeelses naisteajakirjas «Linda»», «Lydia Jannseni suur ülikoolieksam ja naisharidus Vene impeeriumis», «Amalie Sophie von Husen-Kreutzwald — Lauluisa pärandi hoidja» ja «Kurgja talu perenaised Julie, Linda, Elsa ja Ida Jakobson».

Välja on pandud Julie Jakobsoni ja tema tütarde käsitööde näitus.

Paar päeva hiljem, 21. novembril kell 12 algab Kurgjal järjekordne talukultuuri õppepäev, mil on võimalik tutvuda vanade jõulukuuse ehtimise tavadega. 5. detsembri õppepäeval aga valmistatakse jõulutoite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles