Solvunud klient: miks pank mind terrorismi toetamises kahtlustab?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal pangal on oma meetod, kuidas infobaasis isikuandmeid värskendada. Paljud SEB kliendid on viimasel ajal internetipanka sisenedes leidnud eest kohustusliku küsimustiku, milles muu hulgas päritakse, millistesse riikidesse inimene ülekandeid teeb.
Igal pangal on oma meetod, kuidas infobaasis isikuandmeid värskendada. Paljud SEB kliendid on viimasel ajal internetipanka sisenedes leidnud eest kohustusliku küsimustiku, milles muu hulgas päritakse, millistesse riikidesse inimene ülekandeid teeb. Foto: Marko Saarm

«Hommepäev lähen nende kontorisse ja lõpetan suhte ära!» põrutas Suure-Jaanis elav bussijuht Fariad Belentinov, olles nördinud sellest, et SEB pank temalt isikuandmete ankeedi täitmist nõudis.

Pahameel on Belentinovi hinges pulbitsenud nädala algusest saati, mil ta sisenes SEB internetipanka, et seal üks argine makse teha. Tema teekond lõppes kohe pärast sisselogimist, sest ekraanile ilmus kolmeleheküljeline küsimustik, kus muu hulgas uuriti, millistesse riikidesse klient ülekandeid teeb ning kas ta on pangas hoitava vara tegelik omanik.

Ei taha täita

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles