Noored protestisid tööpuuduse vastu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval korraldasid Keskerakonna noored Viljandi turul meeleavalduse, et juhtida tähelepanu noorte tööpuudusele ning ärgitada tööpakkujaid ja -otsijaid kontakte vahetama.


Keskerakonna Viljandimaa seenioride kogu esimees Toomas Andres, kes käis laupäeval turuplatsil noorteüritust toetamas, hindas, et erakonna inimesi oli seal paarikümne ringis. «Ürituse rikkus ära vihmane ilm, kuid loodetavasti noored kordavad seda,» lausus ta.

Riigikogu liige ja endine sotsiaalminister Jaak Aab ütles, et vihmast hoolimata olid noored olnud südikad ning saanud möödujatelt kiita, et seisavad õige asja eest.

Aabi sõnul tuldi noortega üheskoos arutledes tööbörsi loomise mõttele. «Jagati lendlehti, millel oli kirjas, kuhu võivad tööotsijad ja -pakkujad jätta oma kontaktid, ja niiviisi kokku saada.»

Töösoove ja -pakkumisi saab jätta Keskerakonna Viljandi büroosse, kuid eilseks ei olnud Toomas Andrese sõnul sinna veel ühtki kontakti jäetud.

Keskerakonna noortekogu esimees Raivo Tammus ütles, et  ettevõtmisest pole veel põhjapanevaid järeldusi tehtud. «Tööpuuduse probleem on kindlasti tähelepanu väärt ning kui see jõuab paljude inimeste kõrvu, on hea,» arvas ta.

Samalaadseid ülesastumisi on Tammuse sõnul korraldatud ka Ida-Virumaal, kus töötutel inimestel on teenistust leida väga keeruline. «Tegelikult on tööpuudus üle-eestiline küsimus ning Lõuna-Eestiski on see terav probleem,» nentis ta. «Näiteks Viljandi kultuuriakadeemia tudengid, kellega olen suhelnud, kurdavad, et kohapeal erialast tööd leida on üsna keeruline ning nad peavad selleks enamasti Tallinna minema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles