Mati Tomson tõi Joosule Sinilinnu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Tomsonile andis Sinilinnu preemia kätte UNICEF-i rahvuskomitee president Elle Kull.
Mati Tomsonile andis Sinilinnu preemia kätte UNICEF-i rahvuskomitee president Elle Kull. Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

Eelmisel reedel sai ühena 13 laureaadist ÜRO lastefondi UNICEF Sinilinnu aastapreemia Mati Tomson, kes peab linnavalitsuses ehitusinspektori ametit.


Mati Tomson, teie amet linnavalitsuse arhitektuuri- ja planeerimisametis ei tundu laste spordiürituste korraldamisega kuidagi seonduvat. Kuidas auhind siis just selle eest tuli?

Tõsi, enamik tänavusi Sinilinnu laureaate pälvis preemia selle eest, et nad peavad väga hästi oma ametit. Selles mõttes paistan ma laureaatide seast kindlasti silma.

Igal pool on rõhutatud, et Sinilinnu sain mina, aga tegelikult teen ma lastele spordiüritusi ju koos klubiga. Mind esitati kui tervisespordiklubi Joosu esimeest, aga kuidagimoodi kadus klubi nimi ära ja jäin ainult mina. Sinilindu ei ole teeninud siiski mina üksi, vaid ikka terve klubi.

Kui kaua te spordiüritusi korraldanud olete?

Klubi on meil 20-aastane, see loodi 1990. aastal. Lastejooks ümber Paala järve on veidike vanem, aastast 1984. Kui igasugused nõukogudeaegsed asjad, sealhulgas spordikomitee ära kadus, pakuti selle jooksu organiseerimist meile. Igal aastal on kaks jooksu, seega oleme korraldanud 40 jooksu.

Miks te seda teete?

Joosu klubi liikmed on kõik endised spordiinimesed. Meie lapsed on sporti teinud ja neil jooksudel osalenud. Nüüd jooksevad ümber Paala järve juba meie lapselapsed. Meil endal ei teki küsimust, miks.

Lihtsalt teeme nii kaua, kuni jaksame.

Vahepeal on olnud raske sponsoreid leida, aga seni oleme hakkama saanud. Suured pealinna firmad ei hooli eriti, mis siin toimub, aga kohalikud ettevõtted on meile truuks jäänud.

Mis tunne oli Sinilinnu auhinda vastu võtta?

Muidugi oli tore seda saada, näha, et meie tegemisi on tähele pandud. Rõhutan veel kord, et laste spordiüritusi ja Paala järve jooksu on kõik need 20 aastat korraldanud kogu klubi ning kogu au kuulub Joosule, mitte ainuüksi mulle kui esimehele.

Kas nüüd teete midagi teisiti ka?

Kui õnnestub, teeme vanaviisi edasi. See preemia ei olnud mingi eesmärk ega ole ka  lõpumärk. Loodan, et suudame nende ürituste korraldamist veel mõnda aega jätkata.

ARVAMUS
Katrin Mändmaa,
Viljandi haridusameti juhataja

Et Viljandi on laste- ja noortesõbralik linn, küsib UNICEF meilt aeg-ajalt Sinilinnu kandidaate. Oleme alati arvanud, et meie kandidaat ei peaks olema ametilt lastega tegelev inimene.
Otsustasime Mati Tomsoni esitada seepärast, et ta on niikuinii eeskuju, aga ka toredate ürituste korraldaja. Ümber Paala järve jooks, millest on osa võtnud mitukümmend tuhat last, on Viljandi kohta kõva sõna.
Tervisespordiklubi Joosu eesotsas Mati Tomsoniga propageerib terveid eluviise nii lastele kui vanematele.
Mina olen meie kandidaadiga väga rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles