Kommipoe asemel avab uksed hamburgerirestoran

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase restorani juhataja Kristi Järve takseerib remontijate tööjärge.
Tulevase restorani juhataja Kristi Järve takseerib remontijate tööjärge. Foto: Elmo Riig

Viljandi kesklinnas hiljuti uksed lukku pannud Vilma kompleks ei jää tervenisti seisma: juba detsembris kavatseb endises kommipoes tegevust alustada kogu pere hamburgerirestoran.


Praegu käib kõnealustes ruumides remont, mille eest hoolitseb vastne rentnik, osaühing Amendero. Ettevõtte juhataja Tarmo Hendrikson ütles, et hoone omanikuga sai rendileping sõlmitud novembri algul ning uus restoran on plaanis avada detsembris.

Hendriksoni sõnul ei ole käsil põhjalik ümberehitus, vaid pigem värskendusremont, et ruumid 24-kohalise restorani tarvis sobivaks kujundada.

Perekeskne idee

«Avame kogu pere hamburgerirestorani, kus pakume grill­burgereid, vrappe, sooje võileibu ja muud sellisele söögikohale sobivat,» lausus Tarmo Hendrikson. Soovi korral saab toitu kaasa osta.

Juhataja toonitas, et alkoholi uues restoranis pakkuma ei hakata. «Tahame olla rohkem laste ning emade ja isade koht ning pakkuda tulevikus ka laste sünnipäevade korraldamise võimalust.»

Hendrikson rääkis, et restoran on avatud iga päev ning suvel saab laiendada tegevust hoone kõrvale Turu tänava äärsesse väliaeda, kus oli Vilma töötajate parkla.

Nagu juhataja ütles, on osaühing Amendero tahtnud juba paar aastat Viljandi kesklinnas sellist restorani avada, kuid seni ei leidunud ühtki asukoha ja hinna poolest sobilikku paika.

«Otsustasime hamburgerirestorani kasuks, sest Viljandis seda pole,» nentis ta. «Asukoht on samuti määrav. Nüüd avanes meile soodne võimalus.»

Ülejäänud kompleks

Vilma hoonekompleksi omanikega sõlmitud lepingu järgi üürib Amendero ruume vähemalt viis aastat.

Vilma omanik on aktsiaselts KCF Valdus, mis kuulub aktsiaseltsile Luterma. Selle kinnisvaraga tegeleva tütarettevõtte REC Varad juhatuse liige Peeter Lillestik teatas, et Viljandi kompleksist on välja üüritud vaid endise kommipoe ruumid.

«Ülejäänud kompleksile hakkame suure tõenäosusega otsima ostjat, kellel oleks jõudu ja huvi tegelda atraktiivses kohas oleva varaga,» lisas ta.

ARVAMUS
Kalle Jents, Viljandi linnapea
Uue toitlustusasutuse tulek on meeldiv: hoone ei jää tühjaks ning kesklinna tekib midagi uut. Väga tore, kui jutt on kogu pere söögikohast — jääme huviga ootama.
Söögikohti pole Viljandis kindlasti liiga palju, kuid viljandlased ei kipu eriti väljas söömas käima. Rohkem võimalusi aitab ehk seda harjumust muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles