Krokodillid panid paberi lauale. Kas pensionärid jäävad tasuta bussisõidust ilma ja lasteaedade juhid kaotavad töö?

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi eakad on saanud eelmise aasta juulist oma kodulinnas piiramatult tasuta bussiga sõita. Et aga see tähendab vaeses omavalitsuses luksust, kaalutakse nüüd sõidukordade arvule limiidi kehtestamist.
Viljandi eakad on saanud eelmise aasta juulist oma kodulinnas piiramatult tasuta bussiga sõita. Et aga see tähendab vaeses omavalitsuses luksust, kaalutakse nüüd sõidukordade arvule limiidi kehtestamist. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Oi, selle pärast tuleb hirmus sõdimine! Kõvasti hakkab nalja saama,» kommenteeris Viljandi linnavolikogu esimees, reformierakondlane Peep Aru äsja valminud 14-leheküljelist dokumenti, milles pakutakse välja linna juhtimise ja majandamise efektiivsemaks muutmise ideid. Teisisõnu on tegu linna ajaloo mahukaima kärpeplaaniga.

Augustis moodustatud ja üle-eelmisel nädalal töö lõpetanud kuueliikmelise «krokodillide» töörühma koostatud kompleksauditis on enam kui 60 ettepanekut, kuidas kasvatada lähiaastatel maakonnakeskuse investeerimisvõimekust ning leida raha ametnike ja allasutuste töötajate palkade tõstmiseks. Muu hulgas räägitakse sellistest valusatest teemadest nagu inimeste koondamine, asutuste liitmine, pensionäride tasuta bussisõidu piiramine ja koolitoidu omaosaluse kehtestamine.

Üksikasjalikum ülevaade tähelepanuväärsetest ettepanekutest on toodud käesoleva uudisloo all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles