Keskerakonna noored korraldavad Viljandis meeleavalduse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval on Viljandi turu juures Keskerakonna noorte meeleavaldus.
Laupäeval on Viljandi turu juures Keskerakonna noorte meeleavaldus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kell 12 on Viljandi turu juures Keskerakonna noorte meeleavaldus juhtimaks tähelepanu valitsuse vähesele tegevusele noorte tööpuuduse vähendamise osas.


Keskerakonna noortekogu viis õppeaasta algul üliõpilaste seas läbi küsitluse, mille tulemusena selgus, et tervelt 84 protsenti üliõpilastest arvab, et riik peaks pöörama rohkem tähelepanu noorte tööpuudusele.

«Tahame näha Eestit ühiskonnana, kus tunneksid ennast turvaliselt kõik siin sündinud ja elavad noored; riigina, kes ei tooda noortest tõrjutuid ega heidikuid, vaid panustab iga noore võimete parimaks väljaarendamiseks,» on noorte sõnum.

Keskerakond teeb ettepaneku maksta palgatoetust ühe aasta jooksul miinimumpalga ulatuses tööandjale, kes noore töötu tööle rakendab. Kõik soovijad peaksid saama tööpraktikat koostöös ettevõtjatega. Samuti tuleks toetada põhi- või keskhariduseta töötutel hariduse omandamist.

Rahvusvahelise tööorganisatsiooni (ILO) andmetel tõusis noorte töötus möödunud aastal rekordilise tasemeni, luues nii-nimetatud «kadunud põlvkonna», mis koosneb täielikult tööturult eemaldunud inimestest. Euroopa Statistikaameti andmetel on Eesti noorte töötute (alla 25 aastased) hulga järgi Euroopas kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles