Ettevalmistus on oluline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates kevadest on KredExile Viljandimaalt laekunud kaks taotlust ja positiivse otsuse tegi too ühe puhul.

«Tõsi on see, et uue meetme puhul on väga olulised eeltegevused,» nentis KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Triin Reinsalu. «Eeltegevuste maht on suurenenud, vältimaks võimalust, et näiteks alles ehitamisel selguvad vead, mida oleks põhjaliku planeerimise korral saanud ära hoida. Inimesed teevad siiski suure investeeringu ning seega on mõistlikum kulutada protsessi alguses pisut enam aega ja raha, selle asemel et hiljem suure raha eest tehtud vigu parandama hakata.»

Reinsalu rõhutas, et uue meetme puhul peab korteriühistu 25- ja 40-protsendilise toetuse puhul kaasama rekonstrueerimistööde planeerimisse ja elluviimisse tehnilise konsultandi. Too teeb tihedat koostööd korteriühistu juhatusega ning annab nõu, et ühistu saaks teha parimaid ja kuluefektiivseimaid valikuid. Projekti koostamise eest vastustab projekteerija ja ehitustööde kvaliteedi eest ehitusettevõtja, kelle tegevust kontrollib ka omanikujärelevalve tegija. Toetust saab taotleda tehnilise konsultandi teenuse maksumuse 50-protsendiliseks hüvitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles