Viljandlaste nurin muudab Eestis koolitoidu puhtamaks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni toodi aktsiaseltsi Baltic Restaurants teenindatavatesse koolisööklatesse kooritud kartulid, mis olid siniseks tõmbumise vältimiseks kastetud säilitusainesse. Nüüd lubab suurettevõte hakata lastele pakkuma mugulaid, mille ilusat välimust hoitakse puhtas vees.
Seni toodi aktsiaseltsi Baltic Restaurants teenindatavatesse koolisööklatesse kooritud kartulid, mis olid siniseks tõmbumise vältimiseks kastetud säilitusainesse. Nüüd lubab suurettevõte hakata lastele pakkuma mugulaid, mille ilusat välimust hoitakse puhtas vees. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Pärast seda, kui Sakala kaasabil jõudis laiema avalikkuseni Viljandi Kesklinna kooli lapsevanemate pahameel selle üle, et õpilaste koolilõunat valmistatakse säilitusaines töödeldud kartulitest, on enam kui 23 500 Eesti lapsele argilõunaid pakkuv aktsiaselts Baltic Restaurants asunud kogu riigis oma käekirja muutma.

Sakala kirjutas 14. oktoobril sellest, kuidas Kesklinna kooli lapsevanemad nurisevad e-kooli keskkonnas poiste ja tüdrukute lõunasöögi valmistamiseks kasutatava tooraine kvaliteedi üle. Nimelt oli õppeaasta algul ilmnenud, et üks Baltimaade suuremaid toitlustusettevõtteid Baltic Restaurants kasutab laste söögis 0,01-protsendilisse naatriummetabisulfiti lahusesse kastetud kartuleid. Nii mõnigi ema ja isa teadis seejuures väita, et sulfiteeritud kartul võib eriti tundlike, eeskätt allergia ja astma küüsis vaevlevate laste tervist rikkuda.

Kehvem maitse

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles