Integraali tutvustus pälvis tunnustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusele saadetud õppematerjali oli Marika Anissimov kõigepealt valmistanud oma õpilaste tarbeks.
Võistlusele saadetud õppematerjali oli Marika Anissimov kõigepealt valmistanud oma õpilaste tarbeks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Marika Anissimovi integraali tutvustav internetilehekülg pälvis üleriigilisel veebipõhiste õppematerjalide koostamise võistlusel teise koha.



Viljandi õpetaja koostatud õppematerjal saavutas edu Tiigrihüppe sihtasutuse ja haridusportaali Koolielu korraldataval võistlusel, mis kandis pealkirja «Täna samm, homme teine». Selle eesmärk oli innustada õpetajaid omaloodud materjale avaldama ja jagama.

Võistlus kestis terve 2009/2010. õppeaasta ning paremate tööde autoreid autasustati sügisesel koolivaheajal Estonia valges saalis Tiigrihüppe sihtasutuse vastuvõtul.

Võistlusele laekus 63 tööd eri ainete õpetajatelt.

Esimese koha ja 20 000 krooni pälvis Loo keskkooli matemaatikaõpetaja Allar Veelmaa  materjaliga «IX klassi matemaatikakursuse kordamine SMART-tahvli materjalide abil».

Teise koha ja 10 000 krooni vääriliseks tunnistati kolm tööd. Need olid Marika Anissimovi «Integraal ja selle rakendused», Allar Veelmaa «Funktsioonide kasutamisest gümnaasiumiklassides» ning Gustav Adolfi gümnaasiumi ja Tallinna reaalkooli õpetaja Martin Saare «Keemiatestide kogumik põhikoolile».

Marika Anissimovi loodud õppematerjalis on integraali kohta käivat teooriat, näiteid ja ülesandeid. Kasutatud on interaktiivseid Wirise ja GeoGebra töölehti.

Kõnealust õppematerjali kasutas Jakobsoni gümnaasiumi XI-b klass juba eelmisel aastal. Õpilased võisid materjali uurida nii tunnis kui koduste ülesannete tegemiseks, sest see on internetis kõigile kättesaadav. Õppematerjal asub aadressil http://crjg.vil.ee/~marika/matemaatika/integraal/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles