Randa uhtus hulk kalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa kalu korjasid ära randa sattunud inimesed.
Osa kalu korjasid ära randa sattunud inimesed. Foto: Priit Simson / Postimees

Eile hommikul avastati Tallinnas Pirita rannast tuhandeid kaldale uhutud kalu.


Rannaliival lebavad kalad nägid välja üsna värsked ja ajalehefotograaf kohtas pärastlõunal mitut inimest, kes korjasid neid kaasa. Pealinlane Anatoli Smirnov ütles, et võtab neid toiduks.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku hinnangul oli kalu kaldale uhutud umbes 300 meetri ulatuses.

«Sellest, et rannas sünnib midagi ebaharilikku, andsid märku kajakad, kes olid tulnud kaldale kerget saaki noolima,» lausus ta. «Rand on surnud kalu täis ning on veel raske öelda, mis on niisuguse olukorra põhjustanud.»

Linnaosavanem lubas, et surnud uimelised koristatakse rannast esimesel võimalusel, kui keskkonnainspektorid on olukorrale hinnangu andnud.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles pärastlõunal, et kohapeal olukorda kontrollimas käinud inspektor midagi keskkonnareostusele viitavat ei leidnud ja seega pole inspektsioonil põhjust menetlust alustada.

Tuul nentis, et rannahoone juures lebavad kalad tundusid olevat värsked ja hea väljanägemisega.

«See viitab püügil juhtunud äpardusele: kalad võivad olla püünise purunemise tõttu välja pääsenud ja tuulega randa kandunud,» lausus Tuul. Ta lisas, et neid võis randa sattuda 100—150 kilogrammi jagu.

Keskkonnainspektsiooni kontrolli käigus leidiski hiljem kinnitust esialgne arvamus, et hulk surnud kilusid sattus Pirita randa kalalaevalt traalnooda purunemise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles