Paalalinna koolis oodatakse komisjoni aruannet

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna koolis tekkis juhtkonna ja õpetajate vahel konflikt pärast seda, kui direktor Aavo Palo muutis ootamatult koormusnormi ja seetõttu kahanes paljude õpetajate sissetulek.
Paalalinna koolis tekkis juhtkonna ja õpetajate vahel konflikt pärast seda, kui direktor Aavo Palo muutis ootamatult koormusnormi ja seetõttu kahanes paljude õpetajate sissetulek. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval said Paalalinna kooli õpetajad töölepingut puudutavatele küsimustele vastuseid linnapealt ja veel mitmelt Viljandi linnavalitsuse töötajalt. Homme annab õpetajate ja kooli juhtkonna vahel tekkinud konfliktist ülevaate selle uurimiseks kokku kutsutud komisjon.

Teadupärast pöördusid 28 Paalalinna kooli õpetajat möödunud kuu lõpul linnavõimude poole, sest tundsid, et direktor Aavo Palo on neile liiga teinud. Nimelt muutis Palo ootamatult koormusnormi ja seetõttu kahanes paljude õpetajate sissetulek.

Direktor on oma otsust põhjendanud rahapuudusega. Tema sõnul tuli valida, kas pakkuda õpilastele suuremat õppeainete valikut või tagada õpetajatele parem palk väiksema koormusega. Õpetajate sõnul seadis kooli juhtkond nad septembri lõpul fakti ette, et koormusnormi on suurendatud. Selles osas, kas ja kui palju töötajatele sellest varem teada anti, on pooltel erinev nägemus. Küll aga on Aavo Palo tunnistanud, et on muudatust tehes eksinud mõningal määral töölepingu seaduse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles