Maailma raputanud sündmustest ei saa koolides mööda vaadata

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi sissekäigu juures süüdati eile hommikul leinaküünlad. Mõned sammud edasi seisis kogu koolipere minuti vaikuses.
Viljandi gümnaasiumi sissekäigu juures süüdati eile hommikul leinaküünlad. Mõned sammud edasi seisis kogu koolipere minuti vaikuses. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tallinna koolijuhid kutsusid kõiki Eesti koole üles katkestama esmaspäeval kell 9.45 korraks päevatoimetused, et mälestada üheskoos neid, kes hukkusid 13. novembril võikal moel Pariisi terrorirünnakutes. Ka osa Viljandi koole läks üleskutsega kaasa. 

Nii näiteks valitses vaikus Viljandi gümnaasiumis, kus kogu koolipere oli leinaseisaku ajaks esimesele korrusele kogunenud. Jakobsoni koolis kutsuti klasse samal ajal leinaseisakut tegema kooli raadiovõrgu kaudu.  

Jakobsoni kooli direktor Tiit Kurvits leidis, et Pariisis toimepandud terroriaktile tähelepanu pööramine oli ääretult vajalik. «Seda teemat peab kindlasti koolis käsitlema, sest turvalisuse probleem puudutab meid kõiki. Hommikul põles küünal ka õpetajate toas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles