Praktiline meel ja projektid sahtlis

, sotsiaaldemokraat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randel Länts
Randel Länts Foto: Elmo Riig / Sakala

ÄSJA LAHKUNUD ENDINE Lääne-Saksamaa liidukantsler Helmut Schmidt soovitas inimestel, kel on visioon, pöörduda arsti poole. Schmidt oli tuntud oma praktilise meele poolest ning eelistas mõtete ja ideede asemel reaalseid tegusid. Ei saa just öelda, et ma tema mõtteavaldusega sajaprotsendiliselt nõustun, kuid Viljandisse sobitub see tsitaat üha enam.

Kevadise võimuvahetuse taustal rääkisid värskelt linnavalitsuse liikmeks saanud inimesed valjult, kuidas nüüd lõpuks on koos praktilise meelega meeste punt ja asjad hakkavad liikuma. Neist ehk suurima suuga, Tauno Tuula lubas rahvusvahelisteks hansapäevadeks lahendada linnapea Ando Kivibergile kuuluva järveäärse kinnistu probleemi – see võssa kasvanud maalapil seisev lagunenud hoone on lisaks koledusele ka naabritele ohtlikuks muutunud – ning renoveerida jõuludeks Jakobsoni kooli ujula ja rajada sinna saunakompleksi.

Praeguseks teame kõik, kuidas nende lubaduste täitmisega on: tondiloss seisab püsti ja ujula hakkab vaikselt kokku kukkuma. Ei saagi aru, kas ebapraktiline linnapea on kõik ülejäänud valitsuse liikmed ära nõidunud, kas mängus on kellegi erahuvid või on linnavalitsuse liikmetel lihtsalt sügavalt ükskõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles