Hoolekandekeskus saab ruumi juurde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Kalle Jents asetas kohale metallsilindri, milles olid värsked ajalehed, juurdeehitise plaanid, majas elavate ja töötavate inimeste nimekiri, Eesti kroonid ja mündid ning valmiva hoonekompleksi arvutipilt.
Linnapea Kalle Jents asetas kohale metallsilindri, milles olid värsked ajalehed, juurdeehitise plaanid, majas elavate ja töötavate inimeste nimekiri, Eesti kroonid ja mündid ning valmiva hoonekompleksi arvutipilt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui praegu on Viiratsi lastekodu ruumides tegutsevas hoolekandekeskuses ruumi 34 inimesele, siis järgmise aasta lõpuks peaks majja mahtuma poole rohkem hoolealuseid.


Hoolekandekeskuse elanik Asta Peiker piilus eile keskuse juurdeehitise nurgakivipanekul tagareast, kuidas linnapea Kalle Jents tähtsa päevaga seotud pabereid täis metallsilindrit uue hoone müüridesse libistab.

«Me iga päev vaatame, kuidas see kerkib, aga need toad tunduvad siit ülevalt akendest väikesed nagu tikukarp,» rääkis ta.

Asta Peiker on kollases lastekodu majas üles kasvanud ja ootab uute ruumide valmimist pikisilmi.

Tema ja veel 31 hoolekandekeskuse elanikku vahetavad oma praegused suured mitme peale jagatavad toad järgmise aasta märtsis väiksemate ja igati moodsate ühe- või kahekohaliste elutubade vastu.

Tuleb ka huvijuht

«Oleme tõdenud, et see on meie võlg eakate inimeste ees,» ütles oma tervituskõnes Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus. «See on ajakohaste elamistingimuste võimaldamine neile, kes on juba aktiivsest elust kõrvale tõmbunud, ja ma loodan, et kerkiv hoone ei ole ainult äraolemiseks, vaid aktiivse elu jätkamiseks.»

Hoolekandekeskuse juht Matti Zirk kinnitas, et just nii see ongi, sest seal elavatele inimestele hakatakse pakkuma mitmesugust tegevust. Selle soodustamiseks palgatakse ka uus töötaja.

«Meil tuleb koos uue maja valmimisega tööle niinimetatud huvijuht, kes hakkab tegelema käsitöö, võimlemiste ja muu vaba aja sisustamisega,» sõnas Zirk. Huvijuht on tema sõnul juba välja valitud ja asub pärast emapuhkuse lõppu loodetavasti tööle.

Renoveeritakse vana

Kui kahekorruseline juurdeehitis märtsis valmis saab, hakatakse renoveerima vana lastekoduhoonet, kus hoolekandekeskus praegu tegutseb. Maja välisilme jääb samaks, korda tehakse kulunud siseruumid.

«Renoveerimine algab maikuus ning me viime oma töö siis mõneks ajaks ainult uutesse ruumidesse,» selgitas Matti Zirk.

Pärnu aktsiaselts Eston Ehitus peab kogu kompleksi valmis saama järgmise aasta lõpuks.

KULUD

Viiratsis renoveeritakse vana hoonet ja ehitatakse ruume juurde.

• Projekti kogumaksumus on 14 276 583 krooni.
• Omafinantseering moodustab sellest 17,21 protsenti ehk 2 457 556 krooni.
• Ülejäänud 11 819 027 krooni katab Ettevõtluse Arendamise sihtasutus.
Allikas: Matti Zirk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles