Autokütus hakkas kallinema

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 11.05 Olerexi tanklas oma auto kütusepaaki täitnud tumesinise Volkswagen Golfi juht oli viimane õnnelik, kes sai Viljandis autokütust osta hinnaga 15.65 krooni liiter.


Pärast Golfi lahkumist tekkis ennelõunal esimest korda hetk, mil tankurite juures polnud ühtegi autot, ning Olerexi kohalik müügijuht kasutas seda, et vahetada tanklahoone seinal hindu. Minut hiljem maksis bensiin 95 juba 16.40 ning diislikütus 16.20. Teised tanklad olid hinda kergitanud päev varem.

Kogu eelmise nädala Viljandis kestnud hinnapidu, mille algatas novembri esimesel päeval avatud Texori tankla, viies kahe enamlevinud kütuse hinna 15.65 peale, sai kolmapäeval küll läbi, kuid ülejäänud Eestiga võrreldes on hinnad siin endiselt kroon kuni kaks odavamad.

Nii Texoris, Olerexis kui Premium 7 tanklates maksis liiter bensiini 16.40 ja diislikütust 16.20. Statoil müüs bensiini 95 samal ajal 17.70-ga nagu ka mujal Eestis. Diislikütus maksis seal 18.25, olles BNS-i andmetel 5 senti odavam kui Tallinnas.

Texori tanklas on hinnad juhataja Arli Okase sõnul niisugusel tasemel, nagu sisseostuhind võimaldab. «Eks hinnad kujune selle järgi, kuidas õnnestub kütust hankida,» lausus ta.

Seda, kas kütus Viljandis kallineb, Okas ei kommenteerinud.

Neste Eesti juht Ivar Kohv tunnistas nädal tagasi, et Viljandis on praegu Eesti odavaim kütus, ning ta avaldas kahtlust, et konkurendid müüvad seda alla omahinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles