Kassi kräunumine päästis maja suurest põlengust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Bantu näitas Sakala fotograafile, kuidas ta naabri ukse taga kraapimas käis. Just tänu sellele põleng varakult avastatigi ning suurt kahju ei tekkinud.
Kass Bantu näitas Sakala fotograafile, kuidas ta naabri ukse taga kraapimas käis. Just tänu sellele põleng varakult avastatigi ning suurt kahju ei tekkinud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tõenäoliselt päästis aastane kass Bantu ühe suure maja ja selle elanikud, kui murdis pärast sigaretist alguse saanud põlengut end purjus peremehe toast välja ning läks naabrite ukse taha kraapima ja kräunuma.

«Suits oli trepikojas juba nii kõrge,» näitas kassi nõudmise peale ukse avanud naaberkorteri elanik Rene maast poolteise meetri kõrgusele. Edasi käis kõik juba kiirelt. Naaber jooksis purjus Aleksandri elutuppa, nägi seal põrandal põlevat plastist prügikasti ja vaipa ning viskas need välja. Korter oli selleks ajaks juba suitsu mattunud ja õhk kärssava plasti haisust paks. Kell oli pool üksteist õhtul.

Kohale kutsuti päästjad ja politsei. Tuletõrjujad fikseerisid, et põleng on juba enne nende tulekut kustutatud ning põrandasse tekkinud väike põletusjälg pole ohtlik. Politseinikud võtsid aga purjus ja kõigi ümbritsejate peale karjuva mehe endaga kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles