India infotehnoloogide koorekiht soovib tulla Viljandisse teadmiste järele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel alustanud VICTA esimeses lennus õpib praegu 29 õpilast, kellest viis on kooli astunud pärast gümnaasiumi.  VICTA õppetöö toimub Viljandi kutseõppekeskuse koosseisus, kuid mõne aasta pärast on soov õppekava akrediteerida ka kõrgkooli tasandil.
Sügisel alustanud VICTA esimeses lennus õpib praegu 29 õpilast, kellest viis on kooli astunud pärast gümnaasiumi. VICTA õppetöö toimub Viljandi kutseõppekeskuse koosseisus, kuid mõne aasta pärast on soov õppekava akrediteerida ka kõrgkooli tasandil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sügisel Leola tänaval tööd alustanud Viljandi kutseõppekeskuse infotehnoloogia ja kommunikatsiooni osakonnas VICTA võivad lisaks praegusele 29 Eesti õpilasele hakata kevadel teadmisi saama Indias New Delhis tegutseva IT-ülikooli tudengid.

«Need India õpilased ei ole plaanitud siia kogu õppeprogrammi läbima, sest nad on oma ülikoolis seda juba teinud,» selgitas VICTA arendusjuht Margus Maido.

Ta rääkis, et kuuajase projekti kestel tutvustatakse India üliõpilastele e-riigi võimalusi ning viiakse nad kokku meie noorte ideedega. Ühtlasi on soov kutsuda siia IT-delegatsioon, et tutvustada Viljandit kui uue erakapitalil põhineva IT-kõrgkooli sünnilinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles