Lauatennisistid lükkasid hooaja veerema kodusaalis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lauatennisklubi veteran Priit Vihuri.
Viljandi lauatennisklubi veteran Priit Vihuri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lauatenniseklubi Sakala laupäeval peetud suure auhinna turniiri meesüksikmängu võidu saavutas Karli Siispool, nais-üksikmängu esikoha viis endaga venelanna Jekaterina Novikova.


Sellel Sakala klubi hooaja ühel kaalukamal mõõduvõtul, mis oli ühtlasi Eesti lauatenniseliidu suure auhinna sarja avavõistlus, tegi kaasa arvestatav rahvusvaheline seltskond. Eestlaste kõrval osalesid sellel sportlased Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt ning ühe mängijaga oli esindatud ka Itaalia.



Omad võidutsesid B-klassis

«Kohal oli enamik Eesti paremaid lauatennisiste. Puudu olid meeste kaks esimest numbrit ja naiste esireket,» lausus Sakala klubi juht Peeter Allikoja.

Meesüksikmängu finaalis alistas Koeru klubi esindaja Karli Siispool 3:2 lätlase Oleg Kartuzovi. Pronksi võttis Sergei Manurov Valgu klubist.

Naisüksikmängus oli venelanna Jekaterina Novikova kolmes setis parem Karin Lindmäest ning kolmas koht kuulus Olga Kartuzovale.

Turniiril, kus reitingutabeli alusel on mängijad jagatud nelja tugevusklassi, osutus kohalikest edukaimaks B-klass. Tugevuselt kolmanda võistlusgrupi finaalis olid vastamisi Sakala liikmed, veteranide sekka kuuluv Priit Vihuri ja Omar Pärgma. Viiesetise heitluse järel pani selles vastasseisus oma kogemused maksma Priit Vihuri.

Pühapäeval mängiti Viljandi spordihoones Sakala klubi 25. karikasarja avaetapp Ris Ehituse auhindadele.

Avaetapi võitis leedulane

Saja osalejaga võistluspäeva peapreemia pälvis leedulane Manfredas Udra. Talle järgnesid venelanna Jekaterina Novikova ning lätlane Oleg Kartuzov.

Parim veteran oli avaetapil Enn Hallik Pärnust ja parim naismängija Olga Kartu-zova Lätist.

Juunioride võistlusklassi edukaim oli leedulane Alfredas Udra ja naisjuunioridest Liilian Poolak Pärnust. Kadettidest võitsid Kristjan Salumaa Pärnust ja Karmen Kozma Aserist ning minikadettidest Mihkel Pae Tartust ja Hanna-Stiina Pettai Puurmanist.

«Oli mõnevõrra üllatav, et meie noored seekord auhinnasaajate sekka ei mahtunud,» tõdes üks võistluspäeva korraldaja Peeter Allikoja.

Kuueetapise sarja järgmine osavõistlus mängitakse 19. oktoobril Vilpaki auhindadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles