Päevaintervjuu: Haridustöötajad peavad traditsioonidest kinni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Tomp
Märt Tomp Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kogunevad haridustöötajad 35. korda Kärstnasse sügispäeva pidama ja spordis mõõtu võtma.


Kärstna kooli õpetaja Märt Tomp, keda kool ja haridustöötajate ametiühing laupäeval Kärstnasse ootavad?


Kogunevad haridustöötajad koos pereliikmetega ametist hoolimata. Ettevõtmist nimetatakse pargivõistluseks ja sport ongi päeva põhiosa. Dressides ja ketsides võistlejad jagatakse vanuse järgi seitsmesse rühma.

Rivistus koos lipu heiskamisega on kell 11.

Mida sel päeval tehakse?

Spordivõistlused algavad heidetega: kuul, ketas ja oda. Järgneb pargijooks, kellele 500 ja kellele 1000 meetrit. Kuni viiekümnesed mehed teevad kolm pargiringi ehk jooksevad 3000 meetrit.

Ma ei taha ehmatada neid, kes pole varem Kärstnas sügisesel kogunemisel käinud. Siin pole sekundite ja meetrite tagaajamist, võisteldakse ikka mõnuga, kuigi tegelikult on ju huvitav võrrelda oma seekordseid tulemusi eelmiste või kolleegi omadega.

Ka lastele on mitmesuguseid jõuproove, nagu noolevise, kuuliveeretamine ning tennise- ja korvpalli täpsusvise. Kärstna võimla juures valmis suvel mänguväljak, mille sarnast teistel pole kõrvale panna. Võetagu aga rulad ja trikirattad kaasa.

Lõunaks pakume suppi ning päeva lõpetuseks, autasustamise ajaks on kaetud kohvi- ja teelaud.

Missugused on teie kohustused?

Valmistan jooksuradasid ette ja olen kuulitõuke kohtunik. Kogu kool on selle päeva korraldamisel osaline, igaühel on oma traditsioonilised ülesanded. Tänavu teeme võistlusi juba 35. korda.

Päeva õnnestumiseks on oluline, et kõik Kärstnasse tulijad veel täna endast kooli teataksid.

Kas te võtsite osa ka esimestest pargivõistlustest, mille korraldas teie isa Ants Tomp?

Esimene oli 1973. aastal, olin siis 12-aastane. Ma ei mäleta, kas seal viibisin, kuid kindel on, et ma ei võistelnud. Toona lapsi võistlema ei kutsutud.

Teised umbes samal ajal algatatud võistlussarjad on ammu välja surnud, kuid Kärstna pargivõistlus jätkub tänu läbi ja lõhki spordimehe Ants Tombi järjekindlusele. Ta on ka laupäeval platsis, tegutsedes peakohtunikuna. Enne vaatab ta kõik võistluspaigad oma silmaga üle, et päeva laabumises kindel olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles