Lahkuv õppedirektor austab uue juhi otsustusõigust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terve kümnendi Viljandi kultuuriakadeemia õppedirektorina töötanud Harry Illak ei ajanud teisipäeval Sakalaga rääkides tagasi, et pole talle töökoha maksvate struktuurimuudatuste õigsuses kaugeltki sada protsenti veendunud. Teisalt ei pea ta õigeks asjale isiklikul pinnal läheneda ning rõhutab uue juhi Iñaki Sandovali õigust oma parima äranägemise järgi meeskond moodustada ning asutuse ülesehitust muuta.

«Ega mul ole siin midagi vaielda, liiati teadmises, et struktuurimuutusteks andsid tõuke kogu Tartu ülikooli süsteemi puudutavad ümberkorraldused. Näib, et mitmed ülesanded on otsustatud lahendada tsentraliseeritult ja seetõttu pole ehk tõesti mõtet Viljandis ülejuhtimisega tegelda,» arutles ta.

Vastuseks küsimusele, kuivõrd ta akadeemia omanäolisuse ja elujõulisuse pärast muretseb, nentis Illak, et kahtlemata keerleb praegu tema peas terve hulk sellekohaseid kahtlusi. «Näen, et aina enam otsuseid langetatakse Tartus. Seega on aina keerulisem kohapealse äranägemise järgi asju ajada. Aga eks aeg anna arutust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles