Näitemängijate esimene aasta lõpeb sentidega

, kultuurisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma esimese tegevusaasta tähistamiseks korraldab Seasaare näitemängu selts 29. detsembril Ugalas rahvaõhtu «Kroon kaob, sendid jäävad».


Seasaare näitemängu selts astus esimest korda publiku ette tänavu 6. jaanuaril Viljandi kultuurimajas Ugala 90. aastapäeva tähistaval rahvaõhtul lavalooga «Kui onu tegi teatri».  

Lihtsad kokkulangevused

Rahvateatri eestvedaja Aivar Trallmann sõnas, et mõte korraldada rahvaõhtu tekkis soovist etendada Viljandis veel kord «Naiste sõda saatanaga».

«Mängisime seda suvel kaks korda Kaevumäel, korra Illuka mõisapargis ning viimati oktoobris Paide kultuurikeskuses,» rääkis ta. «Kutseid oli mitmele poole, aga trupp on suur ega mahu väikeste rahvamajade lavale ära. Seepärast pöörduski meie pilk Ugala poole.»

Rahvateatri juht lisas, et idee sündis lihtsatest kokkulangevustest, sest kultuurimaja on remondis ja tantsuõhtuid ei korraldata.

«Rahvaõhtuga olid päri nii linnavalitsus, Ugala kui muuseum ning küllap pakub see rohkem kui rahvateater ja tantsuõhtu omaette võetuna,» ütles ta.

Hariv meelelahutus

Nii tulebki viimast korda ettekandele Anna Brigadere «Naiste sõda saatanaga». Tantsumuusikat mängib Günf ja õhtut juhib Erkki Kõlu.

Lisaks pakub õhtu muusikalisi üllatusi. Fuajees on Viljandi muuseumi fondidest koostatud näitused «Sajandi sada maksevahendit 1910—2010» ja 1992. aastal Ugalas peetud Eesti krooni taaskehtestamise balli kajastav fotonäitus.

«Tervikuna saab sellest nii rahvalikku kui pisut elitaarsemat meelelahutust pakkuv õhtu, milles ei puudu hariv aspekt,» rääkis Aivar Trallmann.

Esimene teade Seasaare näitemängu seltsi asutamise kohta ilmus 2009. aasta 17. novembri «Sakalas». Ligi kolme­kümmend näitemänguhuvilist ühendava seltsi esimene kogunemine oli läinud aasta 30. novembril.

Seltsi esituses on lavale jõudnud Aivar Trallmanni «Kui onu tegi teatri» ja Anna Brigadere «Naiste sõda saatanaga». Mõlemad lavalood lavastas Margus Vaher Ugalast ja kujundas Priit Pangsepp. Paljud seltsi liikmed osalevad ka Ugala «Stockmannide» lavastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles