Välisfirmad toovad võõrkeele oskajatele töö koju kätte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eestis, sealhulgas Viljandimaal võivad uudse andmebaasi kaudu tööd saada võõrkeele oskajad. Välisfirmad pakuvad ka kodus töötamise võimalust. Pilt on illustreeriv.
Lõuna-Eestis, sealhulgas Viljandimaal võivad uudse andmebaasi kaudu tööd saada võõrkeele oskajad. Välisfirmad pakuvad ka kodus töötamise võimalust. Pilt on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lõuna-Eesti arenduskeskused, omavalitsused ja puuetega inimeste kojad on seljad kokku pannud ning koostavad keelteoskusega inimeste andmebaasi, et välisfirmad saaksid neile tööd pakkuda.  

Arenduskeskuste idee sai alguse sellest, et Eestisse laekub päris palju päringuid suurtelt rahvusvahelistelt korporatsioonidelt, kes pakuvad ettevõtetele tugiteenuseid näiteks klienditeeninduse, raamatupidamise ja infotehnoloogia vallas. Et enamik neist tegutseb Tallinna ümbruses ja seal kipub tööjõud otsa saama, on välisfirmad hakanud huvi tundma Lõuna-Eesti vastu. Viljandimaal ajab asja kohalik arenduskeskus ning selle juht Kaarel Lehtsalu märkis, et andmebaasi kaudu võib viljandlase tööandjaks saada mõni välismaine reisibüroo, infrastruktuuri- või energeetikaettevõte. Näiteks saksakeelne kõnekeskus Võrus teenindab Võru Soojuse omaniku Danpoweri kliente Saksamaal. 

Soome, rootsi ja taani keel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles