Viljandi turult leiti salasigarette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Maksu- ja tolliamet

Laupäeval korraldasid maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet Viljandis ühise operatsiooni ning leidsid turult ligi 100 000 salasigaretti.


Tollitöötajad leidsid avaturul kaubelnud naiste müügikohtadest väga suure koguse maksumärkideta sigarette. Ühe naise juurest avastati 50 100 ja teiselt 43 440 sigaretti.

«Sigaretid olid peidetud turul müügil olevate rõivaste sisse ja päris avalikult neid ei müüdudki,» rääkis Lõuna maksu- ja tollikeskuse tollikorralduse osakonna liikuvkontrollitalituse juhataja Are Männiste.

Tema teada pole nii suurt kogust salasigarette viimasel ajal Viljandis tabatud.

Turg nimesid ei tea

Viljandi turgu haldava aktsiaseltsi VTÜ Vara juhataja asetäitja Riina Heinmäe sõnul on naised, kes salasigarettidega vahele jäid, tõenäoliselt juba pikemat aega turul kaupa müünud. Kindlalt ta seda siiski väita ei saa, sest maksu- ja tolliamet ning politsei pole talle tabatud naiste nimesid edastanud.

VTÜ Vara juhatuse liikme Margus Toomla arvates tegutseb maksu- ja tolliamet üsna korrapäraselt. «Nad käivad siin perioodiliselt ja ilmselt tulevad ikka mingite vihjete peale, mitte niisama,» sõnas ta.

Salakaupa on leitud varemgi

Mõlemalt tabatud naiselt võeti sigaretid ära ja algatati väärteomenetlus. Seda, mis karistus naisi täpselt ees ootab, Are Männiste öelda ei osanud, sest menetlus on alles pooleli.

«Maksimaalne rahatrahv niisuguse teo eest on 18 000 krooni, aga milline on menetluse lõppedes tegelik karistus, ei saa veel öelda,» lausus Männiste.

Maksu- ja tolliameti andmetel ei ole laupäeval Viljandis avastatud salasigarettide kogus suurim, mis on Eestis kunagi leitud.

Viljandis leiti tänavu märtsis 73 600 ja mais 80 200 salasigaretti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles