Kolga-Jaani rahva kangelane

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Kaur
Kalevi Kaur Foto: Kristi Kivestu

Veerandsada aastat Kolga-Jaanis vägesid juhtinud Kalevi Kauril on oma elust pajatada üksjagu põnevaid lugusid. Mõnda nädalasse on mahtunud lausa mitu niisugust.

Selle aasta septembri viimasel laupäeval tõttas Kalevi Kaur kohaliku jahimehena appi rappa eksinud mehe päästjatele. Ta hoidis hättasattunuga telefonitsi ühendust niikaua, kuni tollel akut jätkus, ja proovis tema asukohta kindlaks teha. Lõpuks tõstis politseikopter eksinu soost välja.

Neli päeva hiljem läks Kolga-Jaani alevikus tihedasti täis ehitatud puitmajade piirkonnas põlema vana maja. Ühena esimestest oli kohal Kaur. Ta organiseeris vabatahtliku päästjana kiiresti Kolga-Jaani vabatahtlike kohalejõudmise, hakkas ümbruskonnast elanikke evakueerima ning ajas ühe käega oma nokkmütsist kinni hoides inimesi maha kukkunud ja voolu all olevast elektrijuhtmest eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles