Viljandimaa puidufirmad löövad laineid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Meimer on juba 20 aastat tüürinud edukalt puidufirmat Roger Puit. Tänavu said ettevõtte omanikud pika töö vilju maitsta, sest pool firmast müüdi Graanul Investile.
Margus Meimer on juba 20 aastat tüürinud edukalt puidufirmat Roger Puit. Tänavu said ettevõtte omanikud pika töö vilju maitsta, sest pool firmast müüdi Graanul Investile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel aastal kasvatasid Viljandimaa ettevõtetest kõige rohkem käivet ja kasumit metsa- ja puidutööstused. Edukaim oli Roger Puit, mis müüs tänavu poole firmast kontsernile Graanul Invest.

Majandusleht Äripäev reastas oktoobris majandusnäitajate põhjal Eesti kõikide maakondade edukamad ettevõtted ning Viljandimaa edetabelis osutusid neljaks kõige edukamaks aktsiaselts Roger Puit, osaühing Combimill Sakala, aktsiaselts Viiratsi Saeveski ja aktsiaselts A&P Mets.

Roger Puit on oma 15 000-hektarilise metsafondi üldpindalaga üks Eesti suuremaid metsamaa omanikke. Kui eelmisel aastal oli ta Äripäeva edetabelis 57. kohal, siis tänavu kerkis ta esimeseks. Firma müügitulu oli mullu 6,4 miljonit ja kasum 2,8 miljonit eurot. Kasum kasvas aastaga 2,1 miljonilt eurolt 2,8 miljonile eurole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles