Väikelinnas valmib ökorahva rõõmuks looduslik pesupulber

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesupulbri segab Birgit Helimets kokku ja pakendab Suure-Jaanis Pärnu tänaval omaaegse kauplusehoone tagakambris.
Pesupulbri segab Birgit Helimets kokku ja pakendab Suure-Jaanis Pärnu tänaval omaaegse kauplusehoone tagakambris. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaanis astub esimesi samme perefirma, kes pakub ökoloogiliselt puhtast elulaadist lugu pidavatele inimestele käsitööna valminud pesupulbrit.

Väikelinna südames, endise kauplusehoone tagakambris tootmiskohta pidava osaühingu Biovegan Family hing on Birgit Helimets, kes kolm aastat tagasi emaks saades leidis end keerulise küsimuse eest. Nimelt osutus tema laps kõigi tuntud pesupulbrite suhtes nii allergiliseks, et ta pidi hakkama omal käel alternatiivset lahendust otsima.

«Olin tõelises hädas, sest beebi nahka ärritasid ka üldiselt ökotoodeteks peetavate kaubamärkide pesuained. Nii hakkasingi internetist uurima, kas oleks võimalik mingi ohutum vahend ise kokku segada,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles