Kommentaar. Sakslastele meeldib pagari juures käia

, Augsburg, Saksamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui on miski, mis sakslaste toidulaualt puududa ei tohi, siis see on pagariärist ostetav värske leib või kukkel. Pühapäeviti, kui kauplused on suletud, on vaid hommikupoolikuti avatud pagariärid magusalt lõhnava leiva ostjaid tihedalt täis.

Värskeid pagaritooteid pakkuvad ja enamasti ka väikese kohvikunurgaga pagaripoed pole seejuures odavad: leiva ja saia hind jääb 2,50 ja 4 euro vahele, üks kukkel maksab 60–70 sendi ringis. Odavamalt saab mõnest supermarketist, kus eelküpsetatud kuklid kohapeal ahjus lõpuni valmivad ja samuti ahvatlevaid aroome levitavad.

Odavpoodide saiake võib maksta poole võrra vähem, kuid siis tuleks endalt küsida, mille arvelt see tuleb. Muidugi leidub ostjaid ka neile ning supermarketites müüdavatele tükkideks lõigatud ja kilekotti pakitud küpsetistele, mis säilivad eriti kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles