Prokuratuur ei alusta kuluhüvitiste uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuluhüvitiste kasutamise rikkumise kohta esitatud kuriteoteatega tutvunud riigiprokurör asus seisukohale, et  kriminaalmenetluse alustamiseks pole piisavat alust.

Maksumaksjate liit saatis eelmisel esmaspäeval prokuratuurile kuriteoteate, milles soovib kriminaalmenetluse algatamist riigikogu keskerakondlastest liikmete Priit Toobali ja Mihhail Stalnuhhini suhtes, aga ka seda, et politsei uuriks kuluhüvitiste võimalikku kuritarvitamist laiemalt. Oktoobri keskel Sakalas avaldatud artikkel Priit Toobali ülisuurest kütusekulust ja sellest, kuidas Toobal tankis viie minuti jooksul suures koguses diiselkütust ja bensiini, andis kuriteoteate esitamisele hoogu juurde.

«Prokuratuuril ei ole pädevust teha üldist järelevalvet riigikogu liikmete tegevuse üle, sealhulgas anda õiguslikku hinnangut riigikogu liikmetele kuluhüvitiste väljamaksmise praktikale,» selgitas eilset otsust riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles