Minister lubab kultuuritöötajatele ja treeneritele lubatust suuremat palgakasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleva aasta riigieelarve võimaldab tõsta nii kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumtöötasu kui kõrgema kutsekategooria treeneri palgafondi 13,5 protsendi võrra ehk 830 euroni kuus.

Kultuuriminister Indrek Saar meenutas, et tuleva aasta palkadeks andis valitsus ligi 2,2 miljonit lisa­eurot. See võimaldas esialgsete arvutuste põhjal kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumpalka tõsta kümne protsendi võrra. Ministri kinnitust mööda kujuneb miinimumtöötasu tõus lubatust suuremaks. «Kõrgharidusega või erialaspetsiifiliste teadmistega kultuuritöötaja miinimumtöötasu täistööaja korral tõuseb 830 euroni kuus,» rääkis Saar.

Sel aastal kehtiv kultuuritöötaja miinimumtöötasu täistööaja korral kõrgharidusega töötajale on 731 eurot. Miinimumpalga uus summa fikseeritakse teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooniga peetavatel läbirääkimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles