Kiriku ukse süütaja motiiv on segane

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani kiriku süütamises kahtlustatav 30-aastane Sulev on süü osaliselt omaks võtnud, kuid põhjendada ta tegu ei oska.


Asja uurimist juhtiva prokuröri Maiken Mardimi sõnul on Sulevile esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kultuurimälestise rikkumist või hävitamist, kui sellega on tekitatud oluline kahju. Sellise teo eest on ette nähtud ühe- kuni viieaastane vangistus.

«Süütamist põhjendas mees väga segaselt,» rääkis Mardim. «Võib öelda, et ta pani kiriku ukse põlema huligaansel ajendil. Eks enne joodud alkohol avaldanud oma mõju ning ta ei olnud oma tegudes päris adekvaatne.»

Mehe vahi alla jätmist prokurör ei taotlenud.

Sulevi kuriteo tõttu peab Suure-Jaani kogudus leidma 55 000 krooni põlenud peaukse taastamiseks.

Koguduse õpetaja Kristi Sääsk ütles, et juba esimestel päevadel pärast tulekahju oli kiriku heaks annetatud üle 20 000 krooni.

«Inimesed on olnud tohutult lahked,» rõõmustas Sääsk. «Oleme kõik tundnud suurt toetust ja kaasaelamist.»

Inimesed, kes soovivad Suure-Jaani kogudust kiriku peaukse taastamises aidata, saavad raha kanda koguduse kontole 10302008924009 SEB-s.

Suure-Jaani kiriku peauks pandi põlema pühapäeval umbes pool tundi enne südaööd.
Et tuli kiiremini võimust võtaks, oli ukse ette kuhjatud kuiva leheprügi. Sulevi, keda nähti süütematerjaliga sündmuskohal ringi liikumas, said politseinikud kodust kätte juba järgmisel hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles