Karjäärinõustajad tulevad appi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Viljandimaa noortekeskuses ootavad huvilisi karjäärispetsialistid Maarja Sagen ja Liina Valt, kelle abiga saab langetada edasiõppimisotsuse. «Vestlusele tulekuks on soovitav ette helistada või kirjutada, et saaksime sobiva aja kokku leppida,» sõnas Valt.

Kaasavad õpetajaid

Noortekeskus pakub tasuta karjääriinfo loenguid, rühmade ja individuaalset karjäärinõustamist ning vestlusringe. «Meie eesmärk on tuua siia ka lapsevanemaid ja õpetajaid, sest just nemad puutuvad noorega kõige rohkem kokku ja saavad teda valikute juures aidata ja toetada,» rääkis Maarja Sagen.

Infoloeng kätkeb arutelu töö- ja õppimismaailma puudutavatel teemadel, näiteks tööseadusandlust, välismaale õppima ja tööle minekut, infokirjaoskust, õppimisoskusi ja ettevõtlikkust.

Rühmanõustamisel arutletakse, mida on vaja arvestada edasisi valikuid tehes: väärtusi, oskusi, võimeid, iseloomu, huvisid, tervist ja muud. Tegevuse sisu sõltub alati sihtrühma huvist ja võib varieeruda.

Karjääriteenuseid rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist «Karjääriteenuste süsteemi arendamine». Tegutsetakse käsikäes sihtasutusega Innove, kellel on üle Eesti 17 partnerkeskust, sealhulgas Viljandimaa noortekeskus. Mainitud projekt näeb ette korraldada kõikides lõpuklassides karjääriinfo loenguid ja rühma karjäärinõustamist.

Plaan on luua karjääriklubi

Peale selle on kõigil noortel õigus saada individuaalset karjäärinõustamist. «See kehtib ka kutsekoolide viimaste kursuste õpilaste kohta,» täpsustas Liina Valt. «Samuti aitame koolidel korraldada karjääripäevi,» lisas ta.

Ühtlasi on plaanis karjääriklubi kokkusaamised, et noored saaksid tutvuda tööelu ja õppimisvõimalustega ning kohtuda mitmesuguste erialade esindajatega. Muu hulgas saab harjutada tööle kandideerimist ning leida oma tugevaid ja nõrku külgi ennast analüüsides.

Kestab ametialane foto- ja videovõistlus «Märka ametit», kuhu on oodatud huvipakkuvate ametimeeste jäädvustusi. Tingimuste ja auhindadega on võimalik tutvuda lehel markaametit.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles