Poolfinaali kaotanud sõudjad on pettunud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Uus-Meremaal sõudmise maailmameistrivõistluste poolfinaali kuuendana lõpetanud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja on viljandlase kinnitust mööda mõlemad äärmiselt löödud.


«Pettumus on suur: me ei tulnud siia ju ainult A-finaali sõitma, vaid ikka medalite eest võitlema,» kinnitas Kaspar Taimsoo pärast ebaõnnestunud sõitu. «Tegelikult võib nüüd kogu hooajale hindeks anda tugeva kahe.»

Eesti paarisaeruline kahepaat lõpetas poolfinaalsõidu ajaga 7.02,28, jäi sellega viimaseks ja võistleb 7.—12. koha pärast.

Taimsoo ja Raja osalusel peetud poolfinaali võitsid ajaga 6.49,03 inglased Matthew Wells ja Marcus Bateman. Teised olid sakslased Eric Knittel ja Stephan Krueger (6.51,00) ning kolmandad norralased Nils Jakob Hoff ja Kjetil Borch (6.51,78). Eestlasi jäi edasipääsust lahutama ligi üksteist sekundit.

Taimsoo selgitust mööda oli kehval sõidul kaks seletust: küljetuulest tingitud ebavõrdsed olud ning meeste ja paadi vaheline ebakõla.

«No ei ole me selle paadiga absoluutselt harjunud, rakendus ei lähe kuidagi kokku. Kere on paadil hea, aga jooks puudulik,» siunas Taimsoo alust.

Mullu maailmameistrivõistlustelt pronksmedali toonud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja on tänavusel hooajal katsetanud viit paati. Taimsoo selgitust mööda oli see alus, mille nad Karapiro järve äärde saatsid, neil tänavu kolmas. «Selles paadis on midagi väga veidrat.»

Poolfinaali ajal puhunud küljetuul jättis sõidurajast tingituna kõige kehvemasse seisu eestlased ja tšehhid. «Ebavõrdseid olusid konstateeriti pärast sõitu ka meeskonnajuhtide koosolekul,» lausus Kaspar Taimsoo.

Meeste paariskahestel hakkavad pühapäeval medalite eest võitlema inglased, sakslased, norralased, uusmeremaalased, austraallased ja prantslased.

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja stardivad B-finaalis, mis sõidetakse samuti pühapäeval.

«Väga raske on end viimaseks sõiduks kokku võtta,» tunnistas Kaspar Taimsoo. «On äärmiselt kahju, et hea vorm raisku läks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles