Viljandi astub oma aaretega Euroopa turistide ette

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ja homme peetakse Viljandi ordulinnuse varemetes esimest korda keskaja päevi.
Täna ja homme peetakse Viljandi ordulinnuse varemetes esimest korda keskaja päevi. Foto: Liis Saar

Viljandi linna esindajad osalevad 17.—19. septembrini Prantsusmaal Bordeaux’ linnas peetaval Euroopa seitsmendal turismifoorumil, kuhu oodatakse ligi poolt tuhandet turismikorraldajat ja juhtfiguuri kogu Euroopast.


Foorumi korraldavad Euroopa Komisjon ja Prantsuse presidentuur. Neljapäeval esitletakse seal Euroopa Komisjoni projekti «European Tourist Destinations of Excellence» võitjaid, kelle seas on Eesti võistlusel parimaks tunnistatud Viljandi linn.


Euroopa Komisjoni asepresidendilt Günter Verheugenilt võtab auhinnakarika vastu Viljandi linnapea Kalle Jents.

Suur saavutus

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul on Viljandil võimalik ennast Bordeaux's kolme päeva jooksul foorumil osalejatele tutvustada. Igal võitnud sihtkohal on esitlusboks, kus saab lasta filmiklippe, jagada trükiseid ja esitleda oma väärtusi.

«Auhinnatseremoonial näidatakse sihtkohtadest tehtud filme,» rääkis Kull. «Kondase keskust, Eesti pärimusmuusika keskust ja siinset kultuurisuve käis pärimusmuusika festivali ajal jäädvustamas Belgia ettevõte Kaos Films. Film on osa auhinnast.»

«See on Viljandile suur saavutus,» kinnitas Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse vanemkonsultant Tiina Tarma. «Eestis on Viljandi tuntud kui huvitav koht ning kes meist ei teaks pärimusmuusika festivali, ent selle teadmise Euroopasse viimine on kõva sõna.»

Tarma lisas, et Viljandist tehtud film tuli kenasti välja. «Ka see, et filmi näeb pool tuhat konverentsil osalejat, on suur asi,» märkis ta.

Potentsiaaliga sihtkoht

Möödunud aastal peeti foorumi Portugalis. Seal tõusis jututeemaks, et mullused võitjad on rahvale tundmatud, ning tõstatati õigustatud küsimus, mis neist edasi saab. Tiina Tarma sõnutsi pole käesoleval aastal põhjust selle üle arutleda.

«Tänavu on näiteks Viljandi puhul tegemist toimiva turismisihtkohaga, kus on olemas huvitavad tooted ning majutus- ja toitlustusbaas,» rääkis ta. «Potentsiaal on suur.»

Konverents on mõeldud eelkõige ministeeriumide ametnikele ja Tarma loodab, et kui neile suudetakse turismisihtkohti meeldejäävalt tutvustada, tasub ettevõtmine ära.

«Kui palju turiste tänu turismifoorumil osalemisele kohale tuleb, on raske öelda, aga see, et Viljandi ennast kultuurilinnana Euroopa kaardile kinnistab, on suurepärane,» oli Tarma veendunud.

Projekti «European Tourist Destinations of Excellence» algatas Euroopa Komisjon kahe aasta eest selleks, et liikmesriikide turismipotentsiaali paremini ära kasutada. Mullu osales võistlusel kümme riiki. Tänavu oli neid peaaegu kaks korda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles