Kas pagulastele korteri üürimine on tulus äri?

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana maja kordategemine mõttega see hiljem pagulastele välja üürida pole tulus äri. Vaid linna- ja vallavalitsuse või koguduse eluruumides kaetakse remondi ja sisustamise kulud ning seda ka vajadust mööda.
Vana maja kordategemine mõttega see hiljem pagulastele välja üürida pole tulus äri. Vaid linna- ja vallavalitsuse või koguduse eluruumides kaetakse remondi ja sisustamise kulud ning seda ka vajadust mööda. Foto: Kristjan Teedema

Elamis- ja tööloa saanud pagulane, kes Eestisse jõuab, suunatakse üüripinnale elama ning riik hüvitab talle üürilepingu alustamise ja eluasemekulud. See tekitab küsimuse, kas pagulastele korterit üürides saaks kasu teenida.

Sotsiaalministeeriumi lühike vastus küsimusele on ei. Pikem vastus on, et teoorias on see võimalik, aga elus käivad asjad, nagu ikka, teisiti.

Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen, kes ühtlasi on ka ettevõtja, näeb praeguses pagulastele toetuste andmist reguleerivas seaduses ohu märke. Üks on tema hinnangul liiga suur toetus, teine selle võimalik mõju üüriturule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles