Metsakaamera staari peata laip lebas tee ääres

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdrapulli korjus vedeles Viljandi ja Kolga-Jaani teest mõnekümne meetri kaugusel raiesmikul.
Põdrapulli korjus vedeles Viljandi ja Kolga-Jaani teest mõnekümne meetri kaugusel raiesmikul. Foto: Mart Kiisküla

Põhja-Viljandimaal tegutseva Lembitu jahiseltsi mehed leidsid nädala algul Viljandi ja Kolga-Jaani vahelise tee äärest surnuna uhke põdrapulli, kelle toimetamisi nad olid aastaid rajakaameratega jälginud. Leidmise hetkeks oli keegi looma pea koos sarvedega küljest lõiganud ja kaasa viinud.

Jahiseltsi juhatuse esimees Mart Kiisküla rääkis, et kõnealune isend oli neile omamoodi sümboolse väärtusega, sest teda oli moodsate abivahenditega silmas peetud juba viis aastat. Mehed hoidusid teda laskmast, et näha, mismoodi ilus isasloom areneb ning kuidas tema sarved ilmet võtavad.

«Ei saa öelda, et me siin päris teadust teeme, aga looduse paremaks mõistmiseks jälgisime huviga, mismoodi ta kasvab,» lisas Kiisküla. Ühtlasi märkis esimees, et põder võis olla umbes seitsmeaastane, mis on selle looma kohta Eesti oludes üpris kõrge iga. Enamasti kütitakse neid 3–5-aastaselt. Kaalu oli tal silma järgi hinnatuna ligikaudu 350 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles