Kuumad sõõrikud kolisid kesklinnast minema

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid südalinnast kuumi sõõrikuid ostnud inimesed peavad nüüd nende järele äärelinna sõitma.
Aastaid südalinnast kuumi sõõrikuid ostnud inimesed peavad nüüd nende järele äärelinna sõitma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. novembrist ei saa enam Viljandi südalinnast osta kuumi sõõrikuid, sest neid küpsetanud osaühing Isu Tuba otsustas Tartu tänava ruumes äri pidamise lõpetada.


«Võtsime nõuks lõpetada südalinnas rendipinnal tegutsemise,» rääkis Isu Toa omanik Ene Saar. Ta lisas, et firma tegutseb edasi, avades linna servas Tallinna tänavas Isu Söögimaja nimelise toidukoha. Endist viisi peab ettevõte kohvikut Viljandi spordihoones.

Populaarsetest sõõrikutest, mida Isu Tuba Viljandis ainsana valmistab, linlased siiski suud puhtaks pühkima ei pea, sest neid tehakse Tallinna tänavas edasi.

«Masin on juba uude kohta viidud, kuid vajab veel seadistamist,» põhjendas Saar ajutiselt valitsevat sõõrikupõuda. Ta nentis, et edaspidi saab neid küpsetisi kuumalt ainult Isu Söögimajast. «Toodame neid endist viisi ka kauplustele ja oma Spordihoone kohvikule ning kui meie järglane Tartu tänaval tellib, siis loomulikult ka temale,» lisas ta.

Uus tegija haaras sobivast võimalusest

Tühjaks kõnealused ruumid ei jäänud, sest asemele tuli järgmine rentnik, osaühing Rain Toitlustus. Omanik Rain Klettenberg nimetas firmat toitlustusäris uueks tegijaks. «Selles vallas tegutsemise mõtteid oli meil ka varem ja nüüd, kui Isu Tuba plaanis vanadest ruumidest ära kolida, tekkiski sobiv võimalus,» kõneles ta.

Klettenbergi sõnul jätkavad nad senistele töötajatele tuginedes: endisest seitsmest olijast jäi alles neli. «Et me sõõrikuid tegema ei hakka, siis loobusime nende valmistajast,» tähendas ta ning lisas, et firma hakkab neid arvatavasti edaspidi küll müüma, kuid enam mitte kuumana.

Valik suureneb

Rain Klettenbergi jutu järgi pole uuel firmal kavatsust hakata pagaritöökoda pidama — plaanis on tegelda ainult toitlustusega. «Tellime oma pagaritooted eri kohtadest ja kindlasti tuleb valik senisest suurem,» kõneles ta. Sel teisipäeval olid müügil Isu Toa ja Mahe Pagari küpsetised.

Kuigi kardinaalseid muudatusi ei ole Rain Klettenbergil mõttes, on toitlustuskoha menüüs lähiajal kindlasti oodata uuendusi. «Tahame rohkem rõhku panna peielaudade, sünnipäevade, jõulupidude ja muude koosviibimiste korraldamisele,» kinnitas Klettenberg. Selleks võetakse kasutusele maja keldriruumid.

AJALUGU

Osaühingu Isu Tuba eelkäija aktsiaselts Isu loodi 1992. aastal.

• Esialgu pakkus Isu Viljandi südalinnas Tartu tänav 8-a kiirtoitlustust ja valmistas ainsana Viljandis sõõrikuid.
• 1995. aastal valmis sealsamas juurdeehitisena pagari- ja kondiitritsehh.
• 2002. aastal hakkas toitlustaja Viljandi spordikeskuselt rentima Spordihoone kohvikut.
• 2003. aastal valmis Leola tänaval euronõuetele vastav pagari- ja kondiitritsehh. Aasta hiljem avati seal Isu Söögimaja.
• 2006. aastal kolis kesklinna Isu Tuba Tartu tänav 8-a majast üle tee, kus tegutses seniajani.
Allikas: Isu Tuba

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles