Kuiv sügis on toonud kaasa põlenguid

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval kell 13 said päästjad väljakutse Kolga-Jaani valda Otikülla, kus põles metsaalune turbapinnas umbes saja ruutmeetri suurusel alal. Pinnas põles sügavalt, sest mõne puu juured olid läbi põlenud. Päästjad langetasid osa puid maastiku paremaks kustutamiseks.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pint­son-Käo ütles, et maastikupõlenguid on tänavu sügisel mitmel pool Eestis ette tulnud. «Praegu on keskmine tuleoht, sest sademeid on olnud vähe,» lausus ta.

Ta soovitas olla looduses viibides hoolas, näiteks ei tohiks maha visata hõõguvaid suitsukonisid. Et paljud maastikupõlengud saavad alguse traktori, ATV või mõne metsaveoauto summutist, tuleks sõidukid korras hoida. Päästeamet soovitab põlengute vältimiseks põllud ja karjamaad sügisel ära niita. Siis on ka kevadel kulupõlengute oht väiksem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles