Viljandis müüakse kütust Eesti odavaima hinnaga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texori jaam
Texori jaam Foto: Elmo Riig

Kui teisipäeval vastas suur osa konkurente kütusemüüja Texor uue jaama avamise pakkumisele sellega, et tõstis diislikütuse hinda, siis kolmapäeval hakkasid hinnad tanklates langema.


«Konkurendid ühinevad meie avamispeoga,» arvas Texori müügijuht Mark Orav. Ta tunnistas, et firma lootis teistest poolteist krooni odavamat bensiini müües, et ka teised tanklad alandavad Texorit jäljendades oma hindu.

Orav kinnitas kolmapäeva pärastlõunal, et nii diislikütus kui bensiin 95 maksavad sel nädalal Reinu teel avatud Texori jaamas 15.65 krooni liiter. Kui kaua ettevõte avamise puhul sellise hinnaga kaupa pakub, Orav ei avaldanud.

«Igaüks valib reklaamiks oma tee, meie otsustasime ennast tutvustada soodsa hinnaga,» ütles müügijuht.

Kolmapäeva lõuna ajal hakkasid hindu langetama ka teised Viljandi tanklad. Kõige järsemalt tegi seda Olerex, kus nii diislikütus kui bensiin 95 maksid 15.80 krooni liiter. Premium 7 ja Neste automaattanklad pakkusid bensiini 16.60 eest ning diislikütust 16.95-ga.

Statoil müüs keskpäeval enim levinud bensiini tavapäraselt 17.45-ga ja diislikütust 17.80-ga. Õhtul kella kuueks olid hinnad kärpe läbi teinud: bensiin maksis 16.80 ja diisel 17.20.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ei kinnitanud «Sakalale» kirjalikult saadetud vastuses, et hinna langetamine on otseselt seotud Texori jaama avamisega. «Olerexi hinnakujundus arvestab paljusid tegureid, muu hulgas kütuseturu üldist hinnataset,» teatas ta.

Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv teatas, et Neste Viljandi jaamades pakutakse praegu kütust soodushinnaga. Kui kaua selline pakkumine kestab, ei osanud Kohv öelda.

«Täna on bensiini 95 hulgihind Neste terminalis 16.03 ning sama on meie andmetel ka teiste, ise kütust maale toovate firmade hulgihind,» rääkis Kohv. «Paratamatult tekib küsimus, kas konkurendid müüvad kütust alla omahinna.»

Neste juht kinnitas, et tema andmetel müüakse Viljandis praegu kütust Eesti odavaima hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles