Maksumaksjate liit: vaja on avalikku sõidupäevikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ilma sõidupäevikuta ei saa keegi kontrollida, kas riigikogulased küsivad raha ka perekondlike ürituste või muu sellise tarbeks,» märkis Eesti maksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehis.

Lehis on seisukohal, et kuluhüvitise eest sõidukite liisimine tuleks keelata. «See tähendab, et ei hüvitata auto väljaostmist ja intressi,» selgitas ta.

Variante on Lehise sõnul mitu. Näiteks võib kehtestada eri suurusega hüvitised sõltuvalt saadiku elukohast või valimisringkonnast. Võib nõuda sõidupäeviku täitmist. Võib jagada praeguse summa 30 protsenti palgast mitmeks väiksemaks osaks eri liiki kulude jaoks – praegu on nii, et kel autokulu pole, saab selle võrra rohkem näidata muid kulusid. Võib jätta mingi summa jagamise näiteks fraktsioonide või komisjonide otsustada, kui kulud on seotud fraktsiooni või komisjoni ürituse, näiteks väljasõiduistungi või kohtumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles