Rippsilla infotahvlil parandatakse kingituse teinud mõisniku nimi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalavahetusel Viljandi lossimägedes jalutanud Tarvastu vallavanem Alar Karu avastas üllatusega, et rippsilda tutvustaval infotahvlil on valesti kirjutatud kingituse tegija nimi.


Sildil on kirjas: «1930. aastal kinkis mõisahärra Karl von Mesenkampf silla Viljandi linnale.» Alar Karu sõnul on mõisniku nime õige kirjapilt Carl von Mensenkampff.


Viljandi muuseumi asedirektor Ain Vislapuu ütles, et tema on ürikutes nime kohanud mitmel kujul. «Kirjapilt oleneb sellest, kes nime kirja pani,» lausus ta. Vislapuu jutu järgi võib eesnime kirjutada Carl või Karl, kuid perekonnanimi peaks kindlasti olema Mensenkampff.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull nentis, et suvel üles pandud siltidel on tõesti mõisniku nimi vale. Ta lubas, et lähipäevil võetakse tahvlid maha ja asendatakse hiljem uutega.

«Linna arhitektuuriamet kooskõlastab sellised tekstid muuseumiga, kuid seekord on aps sisse tulnud,» tunnistas Kull.

«Kaks viga nimes on liiast,» arvas Tarvastu linnamäge ja Mensenkampffide kabelit hooldav Linnaveski talu peremees Kalev Pehme. Tema valmistatud on ka mõisniku kipsbüst, mis kolme aasta eest kabelisse pandi.

Ordulinnuse piirkonna detailplaneeringu järgi tahab Tarvastu vallavalitsus ärakingitud rippsilla asemele teha uue. Selleks on välja kuulutatud ideevõistlus.

«Oleme silla kavandi ja projekti tegijat otsinud, aga pole veel leidnud,» lausus Alar Karu.

Lisaks endisesse asukohta paigaldatavale rippsillale tuleb Tarvastu mõisaparki teinegi sild, mis ehitatakse kabeli ja ordulinnuse varemete vahelisele vallikraavile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles