Koolikartulist kaob säilitusaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri viimasel ja novembri esimesel nädalal saavad koolilapsed süüa kartulit, mida pole varem säilitusaine lahuses hoitud.
Oktoobri viimasel ja novembri esimesel nädalal saavad koolilapsed süüa kartulit, mida pole varem säilitusaine lahuses hoitud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi koolilastele lõunat valmistav ettevõte võtab kümne päeva pärast ette kahenädalase katse, mille jooksul ei kasta ta sööklatesse jõudvaid kartuleid säilitusainesse.

Daily kaubamärgi all koolitoitu pakkuva aktsiaseltsi Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Eret Rennigu sõnul võtab ettevõte rõõmuga vastu Viljandi lapsevanemate väljakutse ja  26. oktoobrist kartuleid enne lauale andmist enam ei sulfiteeri. Järgneval kahel nädalal katsetatakse, kuidas saab sööjateni viia senisest naturaalsemat kartulit. 

Rennigu sõnul on lapsevanemate teadlikkus koolitoidu toiteväärtuse teemal ja nõudlikkus koolitoidu kvaliteedi suhtes viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Tema sõnul tahab ettevõte sööjatele ja lapsevanematele vastu tulla ning pakkuda võimalikult naturaalset toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles