Suusakeskus sai nurgakivi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Tääksi esimehe Toomas Aavasalu (keskel) pilgu all pani oma kellutäie tsementi nurgakivile squash’iföderatsiooni esindaja Zoran Crojic.
Spordiklubi Tääksi esimehe Toomas Aavasalu (keskel) pilgu all pani oma kellutäie tsementi nurgakivile squash’iföderatsiooni esindaja Zoran Crojic. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tääksi põhikooli õpilaste meeleoluka laulu saatel sai eile nurgakivi suusakeskuse hoone, mille kohalik spordikeskus rajab otse õppeasutuse külje alla.


Õpilased jälgisid jahedal, kuid päikesepaistelisel hommikul huviga, kuidas asjaosalised pooleli oleva vundamendi sisse metallist silindri asetasid.



Hetk varem oli direktor Jaan Hansen neile tutvustanud silindri sisu: seal olid kaks ajalehte, spordiklubi Tääksi vimpel, veidi raha ja Tääksi kooli õpilaste nimekiri, kus oli 84 nime. Paigaldajad kinnitasid lastele, et nurgakivisse läksid vaid mõned mündid, nii et seda pole mõtet õhtupimeduses üles kaevata.

Kohalike algatatud ettevõtmine

Jaan Hansen tõdes oma sõnavõtus, et 2001. aastal avatud Tääksi võimlasse ei olnud rahapuudusel võimalik teha kõiki ruume, mida kool ihaldas. «Selle vea parandab nüüd ära spordiklubi Tääksi, kes ehitab siia suusakeskuse hoone,» kõneles ta.

Suure-Jaani vallavanem Maie Käba tähendas, et see on juba teine nurgakivi, mis vallas septembrikuus paika pandud. Esimene oli Olustvere lasteaiahoone oma. «On näha, et piirkond areneb, ja selle üle on hea meel,» lausus ta.

Ka Viljandi maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Ilmar Kütt tunnustas kohalikke inimesi, kes on leidnud suusakeskuse rajamiseks raha ja võimalusi.

Pakub erisuguseid sportimisvõimalusi

Spordiklubi Tääksi esimehe Toomas Aavasalu sõnul kerkib koolimaja kõrvale teenindushoone, kuhu tulevad jõusaal, suusalaenutus, pesemisruumid, saunad ja squash'isaal. Hoone ülemisele korrusele ehitatakse klubi kontoriruumid.

Terrassile rajatakse väliõppeklass, kus õpilased saavad kevaditi ja sügiseti õues tarkust omandada.

Kui esialgu plaaniti hoone panna püsti veidi eemale ühe eraomaniku maale, siis nüüd on spordiklubi saavutanud Suure-Jaani vallaga kokkuleppe ehitada see Tääksi põhikooli territooriumile.

Koolile tasuta

Toomas Aavasalu jutu järgi läheb hoone ehitus maksma neli miljonit krooni. Kümme protsenti sellest on spordiklubi osalus, ülejäänud summa tuleb põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA).

Teenindushoone juurde plaanitakse kaevata ka tiik, kus lapsed saavad talvel uisutada ja suvel ujuda.

Aavasalu kinnitas, et spordiklubi lubab koolil hoones toimetada tasuta. Õhtupoolikuti saavad suusakeskust kasutada teisedki - firmad, klubid ja eraisikud, kellel tuleb selle eest tasuda. Talviti on huviliste käsutuses lähedalasuv 1,5-kilomeetrine suusarada, mille spordiklubi soovib valgustada.

Toomas Aavasalu avaldas lootust, et hoone saab valmis järgmise aasta kevadel. Vähempakkumise korras valiti selle ehitajaks Pärnu osaühing Intersect, kes alustas tööd paar nädalat tagasi.

ARVAMUS
Zoran Crojic,
Eesti squash'i-föderatsiooni juhatuse liige

Minu teada saab praegu Eestis squash'i mängida vaid Tallinnas, Pärnus, Narvas, Tartus, Kuressaares ja Kilingi-Nõmmel. Et sellisesse väiksesse asulasse nagu Tääksi squash'isaal tehakse, on Eestis veel erakordne.

Kindlasti leiab saal kasutust, sest squash on ju maailma kõige tervislikum spordiala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles