Liiwi Heliisi võlad paisuvad

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstres asuvas Liiwi Heliisi tehases villitakse praegu spordi- ja energiajooke ning limonaade. Kas seal ka viina tegema hakatakse, sõltub sellest, kuidas lõpevad firma ja maksuameti läbirääkimised.
Holstres asuvas Liiwi Heliisi tehases villitakse praegu spordi- ja energiajooke ning limonaade. Kas seal ka viina tegema hakatakse, sõltub sellest, kuidas lõpevad firma ja maksuameti läbirääkimised. Foto: Peeter Kümmel

Holstres jookide villimise tehast pidava aktsiaseltsi Liiwi Heliisi võlad riigi ees üha paisuvad. Kui veel kuu aega tagasi ulatusid maksuvõlad 33 miljoni kroonini, siis nüüd on need 45 miljonit krooni.

Alkoholitootmise õiguse kaotas Liiwi Heliis sügise hakul ning «Sakala» andmetel pole firma seda tänini tagasi saanud. Ettevõte nõukogu liige Toomas Sumeri on selgitanud, et alkoholitootja ootab maksuameti vastust palvele jätkata alkohoolsete jookide tootmist ainult välisturgudele.

Praegu valmistatakse Holstres vaid limonaadi ning spordi- ja energiajooke.

Viljandist alustanud ja mõned aastad tagasi Tallinna kolinud firma on vahetanud ka oma ametlikku aadressi. 6. oktoobril registreeriti firma Tallinna Mõisa tänavalt ümber Jõhvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles