Peadirektor: kui on idee, siis raha ikka leiab

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie soovib, et kultuuripärand lisaks elule värvi.
Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie soovib, et kultuuripärand lisaks elule värvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Muinsuskaitseameti peadirektori Siim Raie sõnul säilib iga mälestis kõige paremini siis, kui seda kasutatakse. Küsimusest, kust leida renoveerimiseks raha, on aga tähtsam idee, mida auväärse ehitisega ette võtta.

Siim Raie, ajame juttu Viljandi raekoja ees. Kui vaatame vasakule, näeme ühte ajaloolist lagunevat hoonet, endist täiskasvanute gümnaasiumi. Kui vaatame paremale, näeme teist ajaloolist lagunevat hoonet, kunagist kultuurikooli maja Laidoneri platsil. Mõlema puhul on ka muinsuskaitse huvid mängus, aga mida nende majadega ikkagi ette võtta?

Korda tuleb teha, ega nendega muud olegi teha. Muinsuskaitse seadus ütleb selgelt, et mälestise hooldamine ja kordategemine on omaniku ülesanne. Selge see, et kõigeks korraga raha ei ole. Mõne asja puhul tuleb ära oodata uus omanik, kellel on kas idee või vahendid restaureerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles