Uus tulija hinnasõda ei põhjustanud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal oli Texori tanklasse kogunenud üsna pikk järjekord autojuhtidest, kes soodsamat kütust soovisid.
Eile pärastlõunal oli Texori tanklasse kogunenud üsna pikk järjekord autojuhtidest, kes soodsamat kütust soovisid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal Viljandis tööd alustanud tankla pakub avamise puhul bensiini konkurentidest poolteist krooni odavamalt, kuid teised linna kütuseärid hindu ei langetanud.


Kümme aastat Viljandis tegutsenud kütuste jae- ja hulgimüüja, osaühing Texor avas tankla esmaspäeval Reinu teel. Avamise puhul pakub bensiinijaam diislikütust ja bensiini 95 ühele eurole vastava hinnaga ehk 15.65 krooniga. Viljandi automaattanklatega võrreldes on see hind 1.55 krooni odavam.

Odav hind reklaamiks

Texori müügiosakonna juht Mark Orav ei öelnud, kui kaua ühe euro eest kütuseliitrit müüakse, sest see on firma ärisaladus.

Konkurentide omast soodsam hind meelitas uude tanklasse ohtralt kliente ning mitu neist võttis peale paagi täis mitukümmend liitrit mahutavad kanistrid.

Texori sammust hoolimata ei langetanud ammu turul olevad kütusemüüjad hinda.

Konkurendid jälgivad

Alexela müügidirektor Aivar Räim tunnistas eile õhtul, et kuulis ülisoodsast pakkumisest esimest korda ajakirjanikult. «15.65 on väga imelik hind,» nentis ta. «Kütuseliitri omahind on tegelikult kõrgem.»

Räime sõnul on tegemist reklaamikampaaniaga ning Alexelal polnud eile õhtul seisukohta, kas või kuidas sellele vastata. «Eks me hoia Viljandil silma peal,» lausus ta.

Texoril oli seni bensiinijaam nii Päril kui Pärnus, kuid Reinu teele ehitatud tankla on talle kodulinnas esimene. Texor on kütust Eestisse toova osaühingu Viljandi Naftabaas sõsarettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles