Kui saiakesed olid saanud veidi Olustvere õppetööstuse ahjus küpseda, soovis üks neidudest neid ahjus keerata ja avas ukse. «Ei, seda ei tohi teha,» keelas Saksamaalt külla tulnud meister ja selgitas, et kakukesed peavad saama ühtlaselt küpseda kümme minutit.
Tellijale
Saksa meisterpagar õpetab saiategu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hermann Hagemann küpsetab sel ja järgmisel nädalal Saksa saiakesi ja erilist leiba Viljandi valla külatubades, Vana-Võidu koolis ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. Eile jagaski ta vallavanem Ene Saare kutsel Viljandi valla sõprusvallast Bippenist saabunud Hagemann näpunäiteid Olustvere kooli esimese kursuse pagaritüdrukutele.