71-aastane meditsiiniõde pälvis aasta õppija tiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leida Kullale valmistab kõige suuremat rõõmu inimeste aitamine ja nende paranemine. See on talle tema enda sõnul kõige suurem tänu.
Leida Kullale valmistab kõige suuremat rõõmu inimeste aitamine ja nende paranemine. See on talle tema enda sõnul kõige suurem tänu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeile tunnustati täiskasvanud õppija nädalal Viljandimaa parimaid. Suurima tunnustuse sai diplomeeritud meditsiiniõde ja Võhma linnavolikogu esimees Leida Kuld.

Kuld on meditsiini juures üles kasvanud ja selles hingega. Elu jooksul on ta omandanud mitu eriala: meditsiiniõe, füsioteraapia, ravimassaaži, liikumisravi ja pereõe oma. Möödunud aasta septembris täitus Kullal 50 aastat meditsiiniõe staaži ning tunamullu asus ta oma unistust ellu viima – armastatud erialal kõrgharidust omandama. Tänavu jaanuaris lõpetas 71-aastane Kuld Tartu tervishoiu kõrgkoolis meditsiiniõe eriala ning sai kõrghariduse diplomi.

Staažikas õde rääkis, et võrreldes 50 aasta taguse ajaga on tema eriala väga palju muutunud. Tänapäeva õenduses on palju planeerimist, tulemuste hindamist ja dokumenteerimist. Dokumenteerimine ja üleandmise meetod valvete vahetuses on väga tähtis. Iga valve peab näitama, mida on patsiendiga tehtud ning millal ja mismoodi tuleb midagi edasi teha. Ravi ja ravimeetodid on samuti muutunud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles